Om Cal Trykk AS/

Vår historie

Historien om Cal Trykk

Utstillingsvindu Cal- Trykk
Bjarne Hekkås Cal Trykk

Cal-trykk sin historie starter så langt tilbake som 1910. Da startet Carl Alfred Larsen et Glassmagasin i Hollendergaten i Fredrikstad. Etter noen års drift overlot Carl Alfred Larsen Glassmagasinet til sin sønn, Sverre Frisenfeldt Larsen. Han endret bedriftskonsept totalt, fra Glassmagasin til et aksidenstrykkeri, dvs et boktrykkeri. Dette drev han godt og i 1939 ble Bjarne Hekkås ansatt som visergutt for 10 kr i uken.

Frisenfeldt tok Bjarne under sine vinger og ga ham opplæring i boktrykkerkunsten. Senere tok Bjarne Hekkås over hele driften av trykkeriet. Cal-trykk holdt da til i Kronprinsensgate, senere flyttet trykkeriet til Ilaveien.

I 1986 spurte Tor Gunnar Storm Ellefsen, som da drev Toroffset, om et samarbeid med Cal-trykk. Trykkeriet gikk da inn i en ny fase med endring fra boktrykk til offset, med Terje Agerup som ny aktør på eiersiden, sammen med Ellefsen og Hekkås.

Tre år senere, i 1989, gikk Bjarne Hekkås av med pensjon. Tor og Terje fortsatte driften, som nå hadde flyttet til dagens lokaler i Mosseveien. I 1995 tok Tor Gunnar Storm Ellefsen over bedriften.

Cal-trykk har fulgt godt med i utviklingen i trykkeribransjen og er et kjent navn i Fredrikstad. Firmaet har idag 6 ansatte, hvorav 3 er medeiere, og er Fredrikstads eneste Mestertrykkeri.

Menneskene bak Cal Trykk AS.

Svein Slotte Pedersen Cal Trykk AS

Svein Slotte Pedersen

(+47) 959 17 328

Send meg en e-post!

Andreas Fauli Augustin

69 36 68 90

Send meg en e-post!

Tor Gunnar Storm Ellefsen

(+47) 905 24 433

Send meg en e-post!

Våre sertifiseringer.

Cal Trykk AS har følgende sertifiseringer:

Cal Trykk AS er godkjent Svanemerket trykkeri. Du kan være trygg på at dine trykksaker produseres etter strenge miljøhensyn og krav.

Cal Trykk AS er Miljøfyrtårn-sertifisert. Vi sorterer avfall, resirkulerer papir og brenner for en energi-effektiv produksjon.

Cal Trykk AS er medlem av Grønt Punkt.

Cal Trykk AS er sertifisert IA-bedrift (Inkluderende arbeidsliv).

Cal Trykk AS er sertifisert mesterbedrift.

Cal Trykk AS er godkjent lærebedrift.

Noen av våre prosjekter.