Om Cal Trykk AS/

Vår historie

Historien om Cal Trykk

Utstillingsvindu Cal- Trykk
Bjarne Hekkås Cal Trykk

Cal-trykk sin historie starter så langt tilbake som 1910. Da startet Carl Alfred Larsen et Glassmagasin i Hollendergaten i Fredrikstad. Etter noen års drift overlot Carl Alfred  Glassmagasinet til sin svoger, Gunnar Frisenfeldt. Han endret bedriftskonsept totalt, fra Glassmagasin til et aksidenstrykkeri, dvs et boktrykkeri. Dette drev han godt og i 1939 ble Bjarne Hekkås ansatt som visergutt for 10 kr i uken.

Frisenfeldt tok Bjarne under sine vinger og ga ham opplæring i boktrykkerkunsten. Senere tok Bjarne Hekkås over hele driften av trykkeriet. Cal-trykk holdt da til i Kronprinsensgate, senere flyttet trykkeriet til Ilaveien.

I 1986 spurte Tor Gunnar Storm Ellefsen, som da drev Toroffset, om et samarbeid med Cal-trykk. Trykkeriet gikk da inn i en ny fase med endring fra boktrykk til offset, med Terje Agerup som ny aktør på eiersiden, sammen med Ellefsen og Hekkås.

Tre år senere, i 1989, gikk Bjarne Hekkås av med pensjon. Tor og Terje fortsatte driften, som nå hadde flyttet til dagens lokaler i Mosseveien. I 1995 tok Tor Gunnar Storm Ellefsen over bedriften.

Cal-trykk har fulgt godt med i utviklingen i trykkeribransjen og er et kjent navn i Fredrikstad. Firmaet har idag 6 ansatte, hvorav 3 er medeiere, og er Fredrikstads eneste Mestertrykkeri.

Menneskene bak Cal Trykk AS.

Svein Slotte Pedersen Cal Trykk AS

Svein Slotte Pedersen

(+47) 959 17 328

Send meg en e-post!

Andreas Fauli Augustin

69 36 68 90

Send meg en e-post!

Tor Gunnar Storm Ellefsen

(+47) 905 24 433

Send meg en e-post!

Våre sertifiseringer.

Cal Trykk AS har følgende sertifiseringer:

Cal Trykk AS er godkjent Svanemerket trykkeri. Du kan være trygg på at dine trykksaker produseres etter strenge miljøhensyn og krav.

Cal Trykk AS er Miljøfyrtårn-sertifisert. Vi sorterer avfall, resirkulerer papir og brenner for en energi-effektiv produksjon.

Cal Trykk AS er medlem av Grønt Punkt.

Cal Trykk AS er sertifisert IA-bedrift (Inkluderende arbeidsliv).

Cal Trykk AS er sertifisert mesterbedrift.

Cal Trykk AS er godkjent lærebedrift.

Noen av våre prosjekter.